Välkommen som testdeltagare i vår pilot för kursen "Barnskydd inom hälso- och sjukvården: kunskapsbas och dokumentation"!
Här kan du läsa om EU-projektet TICANDAC
Delta i piloten
Den här piloten omfattar ett kapitel som handlar om kodning av barnmisshandel och omfattar fyra avsnitt:
- 1.1: Betydelse, validitet och tillförlitlighet för kodning av barnmisshandel inom hälso-och sjukvårdssektorn
- 1.2: Kodning av misshandel och övergrepp mot barn i ICD-11 och dess skillnader jämfört med ICD-10
- 1.3: Utmaningar när det gäller tillförlitlig kodning av övergrepp och försummelse mot barn
- 1.4: Kvalitetsförbättringar
I piloten ingår även en fallstudie där du kan testa dina inhämtade kunskaper.
Tidsåtgången för att genomföra piloten är beräknad till 1-2 timmar. När du har slutfört kapitlet får du en utvärderingsenkät till den e-postadress du har registrerat som användare.
Skapa ett användarkonto på Kunskapsportalen
För att delta behöver du först registrera ett kostnadsfritt konto på Barnafrids kunskapsportal. Det gör du genom att klicka på knappen "Delta i piloten". Har du ett användarkonto sedan tidigare loggar du i stället in med dina inloggningsuppgifter.
Kort om kursen
Kursen "Barnskydd inom hälso- och sjukvården: kunskapsbas och dokumentation" i sin helhet består av fem kapitel och 19 inlärningsenheter. Den introducerar de övergripande teorierna kring barnmisshandel och försummelse och fördjupar sig i ämnet barnskydd inom hälso- och sjukvården. Ämnena inkluderar nyanserna i kodning för barnmisshandel, juridiska grunder och strategier för att involvera barn och föräldrar i medicinska beslut. Vid sidan av grundläggande kunskaper betonar utbildningen verkliga tillämpningar genom fallstudier.
Kursen är framtagen inom ett projektet finansierat av Europeiska unionens DAPHNE-program (CERV-2022-DAPHNE-projektet TICANDAC, projektnummer 101096768).